ENNE OSTU SOORITAMIST KÜSI PERSONAALSET KINGITUST 565 777 25 / INFO@VOODIPOOD.EE

Tekk ja padi kodumaiselt tootjalt Wendre

„Uni ja sellega seonduv on väga isiklik teema,“ mõistab Wendre e-kaubanduse juht Rainer Toome. „Seetõttu otsustasimegi eestimaalaste jaoks luua täiesti uued voodiriiete (tekk ja padi – toim) tootesarjad, mis võtavad arvesse kõiki nende soove ja vajadusi. Omanimelise brändi tootevalikusse panime kõik oma aastatega kogunenud teadmised.“

Wendre on pika ajalooga kodumaine ettevõte. Tootmisega alustati juba 1935. aastal, ehkki esialgu toodeti seal kõrgekvaliteedilist lina. Toona toimus kogu ettevõtte tegevus Vändras ja selle väikese aleviku järgi sai valitud ka nimi. Tekke ja patju hakkas Wendre tootma pärast taasiseseisvumist, 90. aastate alguses.

Viimase 24 aastaga on Wendrest kasvanud Eesti suurim tekstiiliettevõte. Praegu on Wendrel Eestis suisa kolm tootmishoonet ja üks ka Poolas. Wendre tehased on tööandjaks 1200 inimesele. Iga päev tuleb tehasest u 20 000 uut tekki ja 40 000 patja. Võrdluseks – kui kõik need tekid laiali laotada, saaks nendega katta tervelt 13 jalgpalliväljaku suurust ala. Või kui kõik ühe päevaga toodetud padjad üksteise otsa laduda, saaks nendest virna, mis oleks sama kõrge kui 23 Eiffeli torni.

Tunnustatud rahvusvahelisel areenil

„Et pidevalt ajaga kaasas käia ning arendada uusi ja innovaatilisi magamistooteid, on Wendresse loodud eraldi rahvusvaheline ja 5-liikmeline tootearendusmeeskond,“ selgitab Toome. „Nemad hoiavad silma peal maailmas toimuvatel une ja magamisega seotud trendidel, toovad ettevõttesse uusi ja huvitavaid materjale, disaine ning vastutavad tootetehnoloogiate eest. Lisaks teeme koostööd erinevate iseseisvate instituutidega, kellega koostöös testime pidevalt oma toodete kvaliteeti ja kasutamismugavust,“ kinnitab ta. „Enne, kui üks toode päris „müügikõlblikus“ saab, peab see läbima mitmeid etappe, alustades turuanalüüsist ning lõpetades reaalsete näidiste katsetamisega erinevate testgruppide peal.“

Asjatundlik tegutsemine on köitnud tähelepanu ka rahvusvahelisel areenil. Ehkki Wendre tooted on Eestis väga armastatud ja hinnatud, on neil kliente üle maailma suisa 41 riigis. Igal aastal läheb ekspordiks tervelt 98% toodangust. Nii teab Toome öelda, et maailma eri paikades on inimeste magamisharjumused ja une kvaliteedile suunatud tooted väga erinevad. „Kui eestlased eelistavad magada naturaalsetest materjalidest toodetud tekkide ja patjadega, kus sealjuures mahuks ühe teki alla vajadusel ka kaks inimest, siis Euroopas neutraalsust nii palju ei hinnatagi. Lisaks eelistatakse välisturul, et igal inimesel oleks oma isiklikud tekk ja padi,“ räägib ta.

Mõeldes eestlaste vajadustele

Toome nendib, et üha enam keskendub Wendre kohalikule turule. „Just eestlaste vajadusi silmas pidades töötasime välja neli uut tootesarja,“ tutvustab ta.

„Valisime Original tootesarja eelkõige lihtsad ja kasutajasõbralikud ning hingavad materjalid, nagu polüesteri ja puuvilla seguga kangad ning pehme polüestersisuga tekid-padjad, mida on kogu perel mugav aastaringselt kasutada.

Functional tooteperekonda kuuluvad tooted, millel on mõni eriline omadus neis kasutatud materjalide tõttu. Näiteks võib sellest sarjast leida tolmulestade allergia all kannatavatele inimestele mõeldud Antibact tooteid. Selles sarjas leiduvad ka tekk ja padi, mille kangasse on sisse punutud miljonid aktiivsed Q10 ensüümid. Need aitavad meie kehal magades paremini stressiga võidelda ja on seeläbi nahka noorendava toimega.

Natural tootesarjas oleme kasutanud 100% naturaalseid kiude, nagu Tencel, mille toormaterjal on puhas puidumass. Erilise töötluse tõttu on see naha vastas eriti pehme ja hingav. Samuti juhib see hästi kehalt tulevat liigset niiskust ja on seetõttu sobilik inimestele, kel on keeruline magamistuppa endale sobivat temperatuuri leida ning kipuvad higistama. Lisaks on selles sarjas ka mitmeid udusulesisuga tekke ja patju.

Kui kõik eelnevad tootesarjad on enamasti neutraalselt valget värvi tooted, siis Design sarjaga oleme ujunud vastuvoolu. Kõik need tooted on tehtud värvilistest kangastest ja on seetõttu populaarsemad lastetubades ja nende inimeste kodudes, kes soovivad oma magamiskeskkonda rohkem värve tuua.“

Tekk ja padi mugavalt Sinu koduukseni

Ehkki Wendrel asub Pärnus esinduskauplus, ei tegele ettevõte tegelikult jaemüügiga, vaid on keskendunud tootmisele. Pehme ja mõnus tekk või padi tuleb seega osta mõnest nende tooteid müüvast poeketist või vooditoodetele spetsialiseerunud e-edasimüüjalt. Viimast varianti on väga mugav kasutada ka kõigil neil, kes ise Pärnusse ei satu. „Et jõuda võimalikult palju eestimaalasteni, oleme oma müügikanaleid pidevalt laiendanud,“ ütleb Toome.

Wendre-tekk-ja-padi

„Arusaadavatel põhjustel on eriolukorra ajal just e-kanalite tellimuste hulk märgatavalt kasvanud ja meil on väga hea meel, et kliendid on meie partnerite kanalid enda jaoks avastanud. Meie tooteid võib leida vaid usaldusväärsete edasimüüjate valikust. Mitmed neist pakuvad ka kaupade tasuta kohaletoimetamist. Üks selliseid on näiteks voodipood.ee,“ nendib Toome. „Mul on hea meel, et saame praegused kodusveedetud päevad muuta mugavamaks ning toetada oma klientide une kvaliteeti.“

More Stories
Madrats ja selle eluiga – millest see sõltub?